Sri Lanka

Cikkek rólunk

Lazy Lizard esti fénynél - Sri Lanka

Sri Lanka beach

A sziget hangulat Sri Lankán különösen érezhető

Botanikus kert Sri lanka

Sri Lanka

Hotel

A boldogság szigetén, egzotikus környezetben, pálmafák árnyékában bukkanhatunk, a négy apartmanból álló hotelre. Ötezer négyzetméteres hatalmas kertben, pálma és mangófák, csodás trópusi virágok, gyönyörű panoráma várja a vendégeket.

Az apartman hotel Sri Lanka legismertebb beachétől, Unawatunától (Galle), kb. másfél kilométerre – őserdei környezetben, domboldalon, csodálatos panorámával a pálmaerdőkre, rizsföldekre – található.

Az Unawatuna Beach a Discovery Channel 2007-es felmérése szerint a világ legszebb beache.


Szeretettel várjuk!

 

Sri Lanka ideális hely egy egzotikus utazásra…

Sri Lanka, az Indiai-óceán északi részén, az egyenlítő felett 880 km-rel található. Sri Lanka homokos tengerpartja pálmafákban, a sziget belseje buja növényzetben és állatvilágban gazdag, teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdők váltogatják egymást. A sziget nagy részét sík terület jellemzi csodálatosan dús és változatos vegetációval, monszunerdőkkel, vadrezervátumokkal, kaktuszos szavannákkal és trópusi tengerparttal. Srí Lanka átlaghőmérséklete és a levegő páratartalma magas, de a sziget domborzati viszonyai miatt tájegységenként különböző. Sri Lanka központját magas hegyvidék uralja, amelyet széles, part menti síkvidék vesz körbe. A tengerparton a levegő jóval melegebb, míg a 2000 méter fölé magasodó hegyek között enyhébb a hőmérséklet. Srí Lanka trópusi ország, a hőmérséklet szinte egész évben állandó: 25-33fok.
Sri Lanka palotákban, templomokban gazdag, az ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei páratlan élményben részesítik az odautazót.
Több, mint 2500 éves írott történelem, 2000 éves műemlékek, őserdők és nemzeti parkok, fantasztikus kirándulások, kókuszpálmákkal tarkított tengerpart évről évre rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról.
Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. Sri Lanka középső részén található Ázsia egyik leghíresebb botanikus kertje.
Sri Lanka hivatalos nemzeti nyelve a sinhala, tamil, de angolul szinte mindenki beszél az országban.
Sri Lankán könnyű nyári öltözet ajánlott, de a körutazás alkalmával érdemes magunkkal vinni melegebb öltözéket, mert a hegyvidékes részen akár 20fok körüli hőmérséklet is lehetséges.
Sri Lanka pénzneme: Srí Lanka-i rúpia (LKR) - 1 Rúpia kb. 2Ft.
Időeltolódás: GMT nyári időszámításban +4 óra, téli időszámításban +5 óra
A magyar állampolgárok maximum 30 napos turista célú tartózkodás esetén vízummentességet élveznek, de az útlevélnek minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A hitelkártyák közül a Visa, MasterCard kártyákat a nagyobb üzletekben elfogadják.

Sri Lanka neve szingaléz eredetű, mely „ fénylő ország”-ot jelent.
Vendégszerető lakosaival, csodálatos környezetben várja Önöket Sri Lanka.

 

 

 

 

 

Bányai GabriellaBányai Gabriella vagyok Magyarországról. Öt évvel ezelőtt beleszerettem Sri Lankába és azótamegvalósítottam legszebb álmomat: itt élhetek 16 éves nagy fiammal és felépíthettem egyedi hangulatú kis apartman-hotelemet.

A Lazy Lizard Sri Lanka legismertebb beachétől, Unawatunától (Galle), kb. másfél kilométerre – őserdei környezetben, domboldalon, csodálatos panorámával a pálmaerdőkre, rizsföldekre – található. Mérhetetlenül nagy boldogság számomra, hogy megoszthatom vendégeimmel tapasztalataimat, élményeimet és megmutathatom az én Sri Lankámat. Vagyis a szigetnek azt a báját, szépségét, amit egy átutazó turista nem fedezhet fel.

Az Unawatuna Beach a Discovery Channel 2007-es felmérése szerint a világ legszebb beache.